Rennen door 3rd semester

3 Dec

Onmogelijk is het om de eerste zonnestralen op deze zaterdagochtend te weerstaan. Snel is het besluit genomen om hardlopend mijn weekend te beginnen. Na het vullen van mijn bidon en het strikken van mijn schoenen, ben ik klaar om mijn favoriete rondje te rennen. De 5km lange route naar “Story Lake” leidt me langs de bergen, de vlakten en de houten huisjes in de bebouwde kom van Montezuma. Bij het sluiten van de achterdeur, is mijn loop begonnen. En daarbij ook mijn gedachtengang over mijn derde semester op UWC-USA tot nu toe.

Al bij de eerste bocht richting de bergen dwalen mijn gedachten af naar het lijstje dat middels een plakbandje boven mijn bed prijkt. Het lijstje met grote schoolopdrachten hangt er al sinds augustus j.l. De eerste opdracht die ik kon doorstrepen op de lijst was mijn Research Investigation voor Theater. Daarvoor onderzocht ik de toepassing van absurdistisch theater in de voorstelling “The Long Christmas Dinner” van de schrijver Wilder. Ook volbracht ik de eerste versie van mijn antropologisch Internal Assessment. Verbazend is de interactie tussen mannelijke en vrouwelijke middelbare scholieren. Ik maak me er zelf ook vaak schuldig aan.

Als ik aan UWC-USA’s boerderij voorbij ren, herken ik het kuiltje dat ik samen met mijn Deense vriendin Ulrikke graafde. Het experiment leidde tot interessante gegevens die ik verwerkte in mijn Environmental Systems and Societies werkstuk. Mijn kennis van dat experiment verwerkte ik in mijn wiskundewerkstuk over hydrologie in Nederlands polderlandschap.

Mijn voeten bereiken het asfalt dat zich een weg baant door de bebouwde kom van Montezuma. Oldtimers en oude pick-ups sieren de erven. Nauwelijks verroest, door de lage vochtigheidsgraad hier in New Mexico. Blaffende honden rennen achter me aan. Een man op een ladder timmert. De sfeer herinnert me de fijne zondagen in de achtertuin van mijn ouders.

Dan neem ik de afslag naar Montezuma castle. Daar beleefde ik 25 oktober j.l. mijn kick-off als regisseur/producent. Trots ben ik op mijn groep eerstejaars acteurs en met de licht, geluid- en decorgroep. Met ondersteuning van hen presenteerde ik mijn regieproject voor theater, een uitvoering van het Roald Dahl sprookje “The Three Little Pigs”. De gedachten aan het applaus vullen me met een gevoel van trots. Bergopwaarts rennend bedenk ik me dat vandaag het juiste moment is om het werkstuk te versturen dat reflecteert op dat theaterproject.

Tevreden bereik ik mijn huis, Chumolumga, weer. Tijdens het rennen werden mijn gedachten rustig. Daar is mijn roomie Ana. Kletsen in het Spaans gaat me steeds beter af. Fun! Divertido! Ik ben klaar voor meer belevenissen dit semester.

Hasta la próxima vez,
– Floor

%d bloggers like this: